Mivel a bátyám az előző bejegyzésem kommentjeiben kihívott egy háziversenyre, ráadásul a kihívást el is fogadtam, így a verseny pénteken megrendezésre került :)

Nem kell semmi komolyra gondolni, csak lementünk a lőtérre és 20 lövésből döntöttünk. Nos, mint várható volt, Natinak nem lett túl fényes még mindig küszködik a markolatommal. Péntek estére már a kisujjánál jócskán kivettek a markolatból. No de egy kicsit elkalandoztam, térjünk vissza kicsit a házi küzdelemhez.

Tesóék már hamarabb lent voltak a lőtéren, mint mi. Zsolti (tesó gazdája) még azt is vállalta, hogy ő is zöld Eley lőszerrel fog lőni, ahogy mi szoktunk Natival. Egész szépen sikerült nekik a 20 lövés, bár tudom, hogy tudnak ennél sokkal jobbat. Pontokban kifejezve, 189-et sikerült lőni:

haziverseny_Zsolti_20130712_kicsi.jpgVannak benne elhúzások, meg ejtések, de a lőképe egész szép.
Na, ez nem mondható el ránk. Nati szokás szerinte kicsit rángatott, így sok lövés balra ment. Számosítva, nekünk 182-t sikerült összehozni, ami már lassan az elfogadható tartományból ki is csúszik:

haziverseny_Nati_20130712_kicsi.jpg

A verseny után még a markolatból faragva lett (nem kevés).

Ezután szombaton elmentünk Egerbe egy versenyre, ahol 20 pontot és 30+30-at is lőttünk. A 30+30 pont része 275 lett. Ennél sokkal jobbat kell produkálni, de a még nem tökéletes beállítások miatt talán belefér az elfogadható kategóriába. A 30 gyors eredményét igazán szégyenlem. Szerintem már elég ideje vagyok Natinál, hogy ne kövessen el olyan hibákat, mint a 4. sorozatban csinált. Mikor tette be a táramat, valahogy nem pontosan a jó lyukba sikerült, így a táramon a lőszereket lefogó karom felemelkedett és a tárból kilövellt az összes lőszer. Mivel a felkészülési idő 1 perc, volt ideje még felszedni a lőszereket és újratárazni, csakhogy a nagy kapkodásban egy lőszer lent maradt a földön, így az ötödik lövésnél üresen csettentem. Ez már alapból 10 hibát jelentett. Szomorú...
Bár a 20 ponttal kicsit javított Nati a renoméjén. Ott sikerült 188-at összehoznia. Sajnos itt is 3 db 8-ast lőtt. Valamivel balra voltak a lövések (2 nyolcas be tudott volna jönni 9-esbe). No de majd legközelebb :)

Eredmények a hétvégi versenyről itt találhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://matchguns.blog.hu/api/trackback/id/tr495405572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lompika 2013.07.15. 15:02:45

Nagy gratula a szombati versenyhez! Most mar minden erovel az OB-ra kell keszulni! Megmutatjuk milyen a Matchguns nev:)

Lompika 2013.07.15. 15:02:46

Teso erdekes, hogy nekem mennyire nem jon be a gyorsabb loszer, a hazi versenyen latszik, hogy mennyire szortam:(

matchguns 2013.07.15. 15:31:20

A lőszer erőssége szerintem a lövőtől is nagyban függ. Azt tudom, hogy Nati nem tud a gyenge lőszerrel lőni, a nagyon gyengéket meg én sem szeretem, úgyhogy mi egymásra találtunk :D
Az OB-ra meg összeszedjük magunkat!
süti beállítások módosítása