A hétvégén egy döntőre hívtak meg minket, Elmar Kivistiku 111. szülinapjára rendezett versenyre. Ezt a versenyt minden évben megrendezik és azokat hívják meg, akik az adott évben a legeredményesebbek voltak légfegyverrel. Mi az Inna Rose-n elért 372-es eredménnyel kerültünk be a döntőbe.

Itt nincs külön férfi-női szám, az a 8, aki elfogadta a meghívást, az a döntő szabályainak megfelelően megküzd egymással.

Aki nem tudná a légdöntő szabályait, annak gyorsan felvázolom. 10 perc próba idő van, majd kezdődik a verseny. Először 2 x 3 lövést kell 5 perc alatt lelőni, ezzel feláll egy sorrend. Minden sorozat után bemondják az első három helyezettet és a kieső, azaz az utolsó helyen álló nevét is. Ezt azért emelném ki, mert egy külön stresszfaktor szerintem. A 2 x 3 lövés után következnek a kiesések. Ezután már egyenkén adják le a lövők a lövéseket, egy lövésre van 50 másodpercük. Minden másodi lövés után az utolsó helyen álló kiesik, ezzel alakul ki a döntő sorrendje. Itt már a tizedek is számítanak, mivel SIUS-ra mennek a találatok, tized pontosan rögzítve van az eredmény.

Szóval elég izgi és látványos :)

Mi az első három lövés után vezettünk, mivel 10.2, 9.8, 10.3 produkáltunk. És ismét említeném a stresszfaktort. Ezután Nati keze elkezdett remegni, és mivel a markolatomból hiányzik pár gramm (néha túl könnyű vagyok), ezért ez a csövemen is meglátszott. Végül a 6. helyen végeztünk egy rendkívül szoros versenyben. Annyira szoros volt, hogy mikor kiestünk, 0.4-del voltunk lemaradva az 5. és 4. helyezettől (nekik azonos volt a pontszámuk). Akit érdekel a végeeredmény, itt olvashatja. 

A döntőt még gyakorolnunk kell...

A bejegyzés trackback címe:

https://matchguns.blog.hu/api/trackback/id/tr3211962391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása