Ismét itt vagyok, Nati végre újra elővett. Visszatértünk a lőtérre megújult erővel. A lelkesedésünk lehet, hogy megújult, de elég cudar lett a kezdet. Valahogy nagyon nem akart összejönni az elfogadható lőkép.

Először is Nati olyan nehéznek érezte a sütésemet a légfegyver után, hogy alig bírta elhúzni az elsütő billentyűmet. Ráadásul, extra kényelmetlennek találta a markolatomat, ezért újra előkerült a "Dremer" és a gyurma. 

Az első lövések után szanaszét mentek a lövedékek, ráadásul többféle lőszerrel is próbálkoztunk. Sajnos itthon nem igazán lehet megfelelő áron jó gyakorló lőszert szerezni, ráadásul bajban vagyunk a verseny lőszerrel is, hiszen abból is igencsak kifogyóban vagyunk és szintén nem lehet kapni itthon zöld Eley-t, pedig én azt nagyon szeretem. Még előző év végén is próbálkoztam lőszerekkel, de azok már nem kerülnek ide fel, mert akkor már Nati inkább a légfegyverre koncentrált. Nem is hozom magam szégyenbe az akkori eredményekkel.

Lássátok idén az első szárnypróbálkozásokat és lőszerpróbálgatásokat:

gyakorlas_20140317_kicsi_1.jpg

Fent látszik, hogy valami nem stimmelt a markolattal, vagy a billentyűmmel, mert igaz egy helyre, de felfele hordott Nati keze. Igaz azt szokták mondani, hogy én hordtam felfele, de igazából én mindig ugyan úgy lövök (kivéve, ha valami nagyon rossz ízű lőszerrel etetnek). Tehát, ilyenkor nem velünk, fegyverekkel van baj, hanem azzal, aki elhúzza a ravaszt. :D

gyakorlas_20140317_kicsi_2.jpg

Itt próbáltak már állítgatni, de tisztán látszik, hogy balra, le mennek a lövések. Ez bizony probléma a markolattal.

Ekkor elkezdtek faragni a markolatomon. Jó sokat szedtek le az elülső részéből, hogy kényelmesebben a markolatra tudja zárni Nati a kezét. Nem semmi mennyiség jött le. Azután még a kisujjánál is kellett alakítgatni, mert régen el volt törve és eléggé ferdén nőtt össze. 

gyakorlas_20140319_kicsi_1.jpg

Ekkor már jobban bejött középre a lövések, de még mindig megtalálhatóak a balozások. Nati egy kicsit épített a tenyerének éléhez a markolatra, mert úgy érezte egy kicsit eláll, ami szintén okozhat pontatlanságokat.

gyakorlas_20140319_kicsi_2.jpg

Már látszott, hogy kicsit összébb jöttek a lövések, de ekkor kiderült, hogy az alakítgatásokkal a billentyűm már túl hátra került Nati kezének, ezért lehettek a jobbra-felfele irányuló elhúzások. Ezen is korrigáltak.

gyakorlas_20140321_kicsi_1.jpg

Még mindig úgy tűnt, hogy valami nem az igazi. Úgy vélték, hogy a mutató újja alá korábban pakolt gyurma túl sok, ez is a lövés pillanatában félrevezetheti Nati kezét. Ezért reszeltek belőle nem keveset, pluszban feljebb állították a billentyűmet, hogy véletlenül se akarja kényelmesen alulról megtámasztani Nati az ujját, hisz akkor ugyan ott lettünk volna, ahol a part szakad.

gyakorlas_20140326_kicsi_1.jpg

Kicsit már jobb lett a szóráskép, de még nem összeszedett, ezért alakítgattak tovább a markolaton, állítgatták a billentyűmet.

gyakorlas_20140326_kicsi_2.jpg

Alacsonynak tűnik, nem? Rendesen bukik lefele a tüském. Ezen is alakítani kellene!

gyakorlas_20140328_kicsi_1.jpgItt is látszik a tüském bukása. Rá kellene jönni, hogy miért. 

gyakorlas_20140331_kicsi_1.jpg

Végül a legutolsó gyakorláson valami ilyesmit sikerült produkálni. A tüském bukását próbálták súlyozással ellensúlyozni. Az éltámaszomba először középre került egy súly, nem volt rossz, de a morcos ember tanácsolta, hogy minél hátrább kerüljön a súly, ezért az éltámaszom hátsó részébe tette Nati. Na úgy katasztrófa volt. Ezért visszakerült középre. De ezzel még szerintem el kell kicsit játszani felragasztható súlyok segítségével. 

Közben volt egy 20 pontos verseny, ami katasztrófán sikerült. Az még talán a markolat teljes átalakítása előtt volt. Talán. De már nem is emlékszem. Azt tudom, hogy nagyon hideg volt a lőállásban és Nati szégyenteljesen rosszat lőtt. Mentségére szolgáljon, hogy tényleg nem voltam jól rászabva.

Várom a következő gyakorlást, hátha jobb lesz. No meg május 8-a hamar itt van, és akkor megyünk Plzenbe. Ott meg nagyon jót kell teljesítenünk.

Mindenkinek további szép napot!

A bejegyzés trackback címe:

https://matchguns.blog.hu/api/trackback/id/tr805889324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása