Ismét lejutottunk a lőtérre. Szerencsére Nati már csak velem lő, így az egyém a teljes figyelme. 

Korábban el is felejtettem írni, hogy nem csak a markolatomon és az elsütő billentyűm helyzetén állítgattak, de Nati még a nézőkém rését is kicsit tágabbra vette. Azt vette észre, hogy míg a pincében gyakorláskor, sötétben éppen, hogy jó a rés szélessége, addig a napsütésben kicsit szűknek találta. Olyan volt, mintha nem teljesen fért volna bele a tüske a nézőke résébe. Szóval most tágabb lett, ezzel is barátkozik.

A mostani edzés végre nem arról szólt, hogy rájöjjön, hogy még mit kell alakítgatni, hanem kicsit a lövészetre is tudott koncentrálni. Először is azzal kezdte Nati az egészet, hogy az előző edzésen betett súlyt kivette a markolatomból. Nem tetszett neki, hogy az éltámasz van súlyozva. Inkább a markolatom aljára tervez ragasztható súlyokat tenni és azzal kísérletezni. Mikor ezt a morcos embernek megemlítette, ő egyből azt mondta, hogy akkor a markolatot furja ki, hogy oda mehessen a súly. Na erre Nati azt mondta, hogy szó sem lehet, róla, hogy a markolatom furkodva legyen. Végre kicsit kiállt értem. Így sem túl vastag, még azt átfurni, biztos nem tenne nekem jót.

Szóval most a a súly nélküli markolattal kísérletezgetett Nati. Íme az első 30 lövés eredménye:

gyakorlas_20140404_kicsi_1.jpg

Kicsit nehezen találta a tizest, az elején csupa kilenceseket lőtt, de utána már jobban belejött. Azok a nyolcasok nagyon nem kellettek volna....

A második próbálkozás már rosszabb lett. Persze a keze is kezdett fáradni (itt említeném meg, hogy igazán elkezdhetné erősíteni a kezét). Volt 1-2 csúnya ejtés benne:

gyakorlas_20140404_kicsi_2.jpg

Ez csak 20 lövés volt, de valahogy csomókban vannak a találatok. Ez lehet a fogás hibája is. Figyelni kellene, hogy mindig ugyan úgy fogjon meg engem. Annyit elárulok, lehet, hogy az éltámasz hátsó részén lazítani kellett volna, mert a végén már nagyon nyomta a hüvelyk- és mutatóujj között villát a markolat, ami azért sem egészséges, mert az is belesegíthet abba, hogy elrángasson a lövés pillanatában a célról.

Azért az a hetes az nagyon csúnya...

Régen néztem már meg, hogy mennyi lövésnél járok. Visszagondolva, 3700 lövés körül van bennem.

Szép napot!

A bejegyzés trackback címe:

https://matchguns.blog.hu/api/trackback/id/tr595974180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása