Nagy gondban vagyunk lőszer ügyileg. Már írtam, hogy nehezen tudunk szerezni jó lőszert. Most felcsillant egy lehetőség, hogy narancssárga Eley-t tudnának szerezni. Ezért kipróbáltuk, hogy mennyire szeretem azt. A konklúzió, hogy nagyon szeretem :)

Bár Nati nagyon nem volt formában, de azért lövöldözött vele. A lőszer nagyon jó volt. De tényleg. Ha Nati keze nem fájt, akkor nagyon is jó volt. 

gyakorlas_20140425_kicsi.jpg

Ennél azért többet lőttünk, csak a többi nem lett lefényképezve többek között azért, mert kritikán aluli lett 1-1 lövés. Nem volt túl bíztató a hétvégére nézve.

Eljött a hétvége és egyszerre két verseny is lett rendezve a Fehér uti lőtéren. 

Az első délelőtt volt, ez volt a Takács Károly emlékverseny első fordulója, ahol 20 pontot kellett lőni. Mi kb fél 11-re értünk ki a lőtérre. Gyors nevezés és kiderült, hogy a 4. sorozatban lövünk, így volt még kb 1 óránk. Nati nagyon nehezen ébredt, otthon ivott egy tejes kávét, hogy hátha kicsit össze tudja szedni magát. 

Kellett az az 1 óra ráhangolódni, kicsit bemelegíteni. Nati válla fájt, ezért különösen fontos volt a bemelegítés, hogy normálisan fel tudja emelni a karját. 

Beálltunk a lőállásba. A klubtól kapott verseny lőszerrel (RWS Match pistol) lőttünk. Ezis egy nagyon jó lőszer, korábban már írtam róla. 

Az 5 próbánál még egy kicsit be kellett tekerni. Nagyon borús volt az idő, meg szabadtéren amúgy is másképp látni a célt. De sikerült betekerni középre. Első sorozatra 48-at sikerült lőni. Jó kezdés. Második sorozat is 48 lett, egyre bíztatóbb. Na itt történt valami. A harmadik sorozatra Nati fejben nem tudta összeszedni magát. Próbálkozott vele, de 5 perc alatt sem sikerült, így az elég gyenge lett, összesen 44 egy 7-essel, egy 8-assal és egy 9-sel. Valószínű, hogy rosszúl foghatott meg, mert mikor a negyedik-ötödik lövésre megigazított a kezében, egyből két 10-est lőtt. Ez nem volt tartható, hisz ilyen szép kezdetet valahogy ugyan olyan szépen le kell zárni. És sikerült. 49-cel zárt. Ezért a 49-ért megküzdött rendesen. Az összes lövés 2-ra vagy 3-ra ment el. Sajnos az utolsó lövés lett a 9-es, de ez így is szép volt. A vége ezzel 189, amivel megnyertük a Takács Károly emlékversenyt női kategóriában.

A 20 pont után kb 1 órával kezdődött az utánpótlás kupa (30+30), ahol volt felnőtt női kategória is. Ezen is indultunk, hisz jövő héten megyünk Plzenbe és erősen kell rá gyakorolni. Kicsit aggódtam, hogy a 20 pont nem vett-e ki sokat Natiból. 

Beálltunk a 30 pont lövésére. Itt is az első két sorozat egész jól kezdődött (47, 47), de azután megint a 3. sorozatra valami történt. Meg kellene vizsgálni, hogy mi olyan ilyesztő a harmadik sorozatokban. Most 43 lett a harmadik sorozat. Ismét jött a küzdelem, hogy összeszedjük magunkat. A negyedik-ötödik sorozat megint egész elfogadható volt (48, 48), viszont az utolsó sorozat megint nem sikerült (46). Lehet, hogy minden 3. sorozat gyengébb? Így a vége 279 lett és volt 1 óránk a 30 gyorsig.

A 30 beforgó eleje még egész jó volt. A második sorozatra gyönyörű 49-et sikerült lőni, de sajnos csak eddig tartott ki az erő. Ezután már szinte teljesen szétesett Nati, a lövések is össze-vissza mentek. Az utolsó sorozat lett a legrosszabb, 40. El is szégyeltem maga. Így a gyors vége 267 lett. Ennél sokkal többet tudunk. 

Összesítésben 3-ak lettünk az utánpótlás kupa női kategóriájában.

Kell még gyakorolni sokat. 

Most járok ~3950 lövésnél.

A bejegyzés trackback címe:

https://matchguns.blog.hu/api/trackback/id/tr806094224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása