matchguns 2015.01.26. 19:13

Életjel

Huh, de rég nem jelentkeztem már. Még a Plzeni versenyt sem meséltem el. Na, hát valószínű azért, mert olyan sok mesélni valóm nem akadt. Nem sikerült túl jól a verseny, Nati átlagán alul lőtt. Szóval erről azt hiszem, hogy csak ennyi. Akit az eredmények esetleg érdekelnek, az itt találhatja meg.

Azóta persze volt OB is, arra csak egy megjegyzésem lenne. Kb 2 héttel korábban jelentették meg, hogy az OB-t (a nemzetközi versenyszámosat) 1 héttel előrébb hozták. Mi 1 héttel korábban tudtuk meg, és hiányzott is a felkészülésünkhöz az az 1 hét. Az OB előtti 2 hétre volt betervezve a gyorsra való készülés, de így csak 1 hetünk maradt rá. Hiányzott is az a plusz 1 hét. Szomorú. Igaz sikerült belőni magunkat a döntőbe, ahol viszont már csak gyorsat lőnek a versenyzők. Szóval ezért hiányzott nekünk a plusz 1 hét. Ha jól emlékszem így nyolcadikak lettünk. Nem ment sajnos a döntőzés.

A nemzeti versenyszámok OB-ján sem remekeltünk, volt egy csúnya belehúzása Natinak, ezzel 187-et lőtt és a második lett. Sajnos. Pedig gyakorláson 189-190 alatt nem igen szokott lőni. Na de ez van, ha máshol jár az ember esze. Mondom EMBER esze! Nem is én vagyok itt a gyenge láncszem. :)

Most a kényszerpihenőmet töltöm Iminél. Nati Észtországban, még nem vitt magával. De amint hallom, már sikerült megszereznie a kinti fegyvertartási engedélyt, így hamarosan életemben először repülőgépre szállhatok. :)

Na lássuk, mi is kellett ehhez az engedélyhez:

  • magyar fegyvertartási engedélyt észtre kellett fordítatni. (17101,84 Ft, 14 nap)
  • a fegyvertartási engedélynek közbenső felülhitelesítési eljáráson kellett keresztül mennie, amit ez esetben a Belügyminisztérium intézi és az illetékes rendőrkapitányság hajtja végre. Szerencsére ez ingyenes. (6 nap)
  • erkölcsi bizonyítvány igénylése (3100 Ft, 2 nap). Online meg lehetett igényelni és meglepően hamar kész lett.
  • erkölcsi bizonyítvány észt nyelvre fordítása (6845 Ft, 3 nap)
  • felülhitelesítési eljárás (apostille) a fenti két dokumentumre (2x5500 Ft, vidékieknek fél nap alatt elkészül)
  • észt eljárási költségek, amik már tartalmazzák a fegyvertartásit, a fegyverútlevelet (magyar egyébként van, de most lesz észt is), eljárási költségeket (kijöttek megnézni a fegyver tárolásának a helyét) és ilyeneket: 103€

A fentiek csak a hivatali költségek, természetesen vannak járulékos költségek is, csak épp, ami eszembe jut, felsorolom:

  • repülőjegy áttétele, mert nem lehetett 2 hét alatt elintézni a dolgokat (70000 Ft)
  • páncél vásárlása, ami egyébként nagyon jó vétel volt és alíg várom, hogy kipróbálhassam. Elég nagy, hogy kényelmesen elférjek benne (165 €)
  • a budapesti tömegközlekedés jegyei
  • a felutazás költsége vidékről

Na de a lényeg, hogy 2 hét múlva már Észtországban leszek. Bár úgy tudom, hogy még kicsit várnom kell, hogy az ottani lőteret kipróbálhassam, mert bár zárt helyről lőnek ki 25m-en, túl hideg van ahhoz, hogy használják ilyen időben a pisztolyokat. Vagyis inkább az EMBEREK (megint ezek a gyenge egyedek) túlságosan fáznak ahhoz, hogy pontosan tudjanak lőni a sport pisztolyaikkal. Ezért csak légfegyverekkel szoktak játszadozni. Tudom, igazságtalan vagyok a légfegyverekkel kapcsolatban, de hát ők még csak nem is durrannak rendeset! Nem is kell ügyeskedniük a gázokkal, amik a lőporból szabadulnak el. Persze, hogy látszatra nagyfiúk, na de akkor is. Még én is irigykedem a nagy tesóimra és jó lenne, ha egyszer kinőhetném a 22-es csövet. Na de ez csak az én álmom. Így tisztán, félretéve van lehetőségem álmodozni.

Igaz, mikor Nati itthon volt, akkor találkoztunk és lőtt is velem. Ahhoz képest, hogy 4-5 hónapja nem voltam a kezébe (és szerintem semmilyen más pisztoly sem), egész tűrhetőt alkotott, bár látszott, hogy hamarabb elfáradt, mint egyébként. Most, hogy Észtországban beiratkozott a männikui lőtérre, fog is gyakorolni, hogy újra szárnyalhassunk. Vagy legalábbis kezdjünk el végre szárnyalni.

Azt hiszem, hogy csak ennyit akartam gyorsan megosztani.

Mindenkinek szép napot!

A bejegyzés trackback címe:

https://matchguns.blog.hu/api/trackback/id/tr457112639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása